Svetujemo vam, da pred uporabo VIVA-DESIGN spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z nakupom v VIVA-DESIGN spletni trgovini izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Podjetje POSREDNIŠTVO IN IZOBRAŽEVANE si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.viva-design.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno spremljate Pogoje poslovanja.

S spletno trgovino www.viva-design.si upravlja podjetje POSREDNIŠTVO IN IZOBRAŽEVANJE FRANC GERM S.P.. (v nadaljevanju tudi “ponudnik«).

Polno ime: POSREDNIŠTVO IN IZOBRAŽEVANJE FRANC GERM S.P.
Kratko ime: FRANC GERM S.P.
Naslov: ZGORNJA BISTRICA , 2310 SLOVENSKA BISTRICA
Transakcijski račun:
TRR odprt pri DELAVSKA HRANILNICA : SI56 6100 0000 6598 578
Matična številka: 3099202000
Davčna številka: 74002988
E-pošta: info@viva-design.si
Telefon
: +386 (0)30 285 648

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 7.6.2006.

Ponudnik zagotavlja delovanje spletne trgovine www.viva-design.si v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/04 -; UPB, 117/04 Skl. US, 46/06 Odl. US, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15) ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje www.viva-design.si ter poslovni odnos med Posredništvo in izobraževanje Franc Germ s.p. (v nadaljevanju ponudnik), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

Ob registraciji na www.viva-design.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, in geslo, ki mu je posredovano na vneseni naslov elektronske pošte. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu v skladu z zakonodajo zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku, če je temu drugače, je to v ustrezni obliki navedeno pri izdelku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. nedvoumno prikazane cene in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 9. stroški kupca v primeru odstopa od pogodbe (vračilo izdelka),
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov se zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta lahko tudi dnevno spreminja.Vsak izdelek je v elektronski trgovini predstavljen z osnovnimi ter še z dodatnimi podatki: naziv izdelka, slika, opis izdelka, dodatni podatki (barva, velikost,…), cena ter možnost ocene izdelka. Če želeni izdelek ali storitev želite položiti v košarico, preprosto kliknete na simbol in gumbek “V košarico”.

Iskanje izdelka

Izdelek lahko poiščete s pomočjo iskalnika, ki se nahaja na naši spletni strani v zgornjem desnem kotu. V okvirček vpišete iskani izdelek in v osrednjemu delu zaslona se vam bodo izpisali iskani artikli s sliko in ceno. Želeni izdelek lahko prav tako poiščete preko navigacijskega menija (siva pasica pod logotipom) z izbiro ustrezne kategorije izdelka, pri čemer se v meniju na levi strani odprejo dodatne možnosti oz. podkategorije.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti.

Akcijske ponudbe

Dnevne akcije veljajo 24 ur oz. do razprodaje zalog v tem obdobju. Vse ostale akcije veljajo v roku svojih omejitev oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.

Zaloga in rok dobave

Pridržujemo si pravico do napak, ki lahko nastanejo pri zalogi oz. razprodaji artiklov. Vse izdelke, ki so na zalogi (navedeno pri posameznih izdelkih) odpremimo v 2-7 delovnih dneh po prejemu Vašega naročila. Pri izdelkih, ki jih ni na zalogi je dobavni rok lahko daljši! Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Vse informacije so možne po telefonu. Kontaktna oseba za informacije je dosegljiva na tel. 030 285 648. Informacije o dobavi pa so možne tudi po e-mailu: info@viva-design.si

Odveza odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh in v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko zgodi, da podatki (cena, rok dobave, lastnosti izdelka) niso pravočasno ažurirani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic ali spremembo naročila oz. predlagal drugo ustrezno rešitev. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in morebitne spore rešiti sporazumno.

Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba.

Uporabnikom je na voljo več načinov kontakta:

 • pisno
 • pisno na elektronski naslov
 • klic na telefonsko številko, ki je objavljena na spletni strani

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč, je za spore pristojno stvarno sodišče v Mariboru.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh izdal potrdilo, da je prejel pritožbo, sporočil potrošniku, kako dolgo jo bo obravnaval, ob tem pa ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in ponudnikom.

Kako naročiti

Postopek naročanja

V seznamu izdelkov s klikom na sliko ali ime izdelka dobimo podrobnejši opis, pod sliko pa imamo na voljo dodatne možnosti, kjer lahko izbiramo velikost izdelka. Ko so vsi parametri izbrani, s klikom na gumb »V košarico« izdelek prenesemo v našo košarico. Vsebino košarice (izdelki, cene in skupen znesek) vidimo v desnem zgornjem kotu ekrana s klikom na gumb “Košarica”. Košarica se zapre samodejno po 3 do 4 sekundah ali s ponovnim klikom na gumbek.

Nakupovanje zaključimo s klikom na gumb »Košarica« in nato »Na blagajno«. V nadaljevanju vidimo prikaz 4 korakov do zaključka naročila, imamo več možnosti:

 • izdelke-pozicije lahko brišemo s klikom na gumb »Odstrani«,
 • spremenimo lahko naročeno količino posameznega izdelka,
 • lahko nadaljujemo s pregledovanjem ponudbe (zapustitev košarice),
 • lahko nadaljujemo z zaključevanjem naročila (gumb »Nadaljuj na blagajno«).

Za nadaljevanje nakupa moramo v naslednjem koraku vnesti podatke o plačniku in naslovu dostave – pri obstoječih uporabnikih so podatki vneseni samodejno glede na podatke, ki so bili vneseni v uporabniški račun. Vnesemo ali spremenimo lahko naslov za dostavo in naslov za plačilo, v primeru, da prejemnik računa ni na istem naslovu kakor prejemnik blaga. Po vpisu osebnih podatkov izberemo način plačila in naročilo zaključimo s pritiskom na gumb »Kupite sedaj«.

Postopek nakupa

 1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila, slednje lahko pregleduje kot prijavljen uporabnik v svojem uporabniškem profilu.
 2. Naročilo v obdelavi: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
 3. Blago odposlano:
  Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.
  Vračilo artiklov je možno v 14 dneh od prevzema artikla. Artikel mora biti ob vračilu zapakiran v originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter nepoškodovan. Artikla se ne sme oprati ali kako drugače uporabljati. Stroške vračila krije naročnik.
 1. Naročilo zaključeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, pošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik istočasno pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Nakupovalna košarica

Nakupovalna košarica se v spletni trgovini obnaša zelo podobno kot v klasični trgovini. V košarico torej lahko spravljaš izdelke, ki se ti zdijo zanimivi in morda vredni nakupa, pred nakupom pa jih lahko iz košarice tudi odstraniš ali shraniš na seznam želja za prihodnjič. Vsebino košarice lahko pregledaš kadarkoli s klikom na gumb “Košarica” zgoraj desno. Vrednost košarice se sproti sešteva, v košarici lahko spremljaš tudi skupno naročeno število izdelkov.

V pregledu košarice lahko izbranim izdelkom spremeniš količino in s pritiskom na gumb “posodobi košarico” se vam glede na spremenjeno količino preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstraniš s pritiskom na gumb “odstrani”.

Hitri pregled nakupovalne košarice

Nakupovalna košarica med brskanjem po spletni trgovini in pregledovanjem različnih izdelkov omogoča hitri pregled vsebine. S pomikom miške na gumbek, ki se nahaja desno v navigacijskem meniju, “košarica”, se vsebina košarice prikaže pod navigacijskim menijem. Prikazano je skupno število izdelkov in skupni znesek s povezavo do nakupnega procesa v 4 korakih.

Lista želja (shrani za prihodnjič)

Lista želja oz. nakupovalni listek je odličen pripomoček, saj lahko nanj shraniš tiste artikle, ki te sicer zanimajo in bi jih želel kupiti, vendar ne takoj.

Plačilo

Stroški pošiljanja v Sloveniji znašajo 2,50 EUR za celotno pošiljko.

Vse cene že vsebujejo 22% DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Nakup brez tveganja

Zagotovite si nakup naših izdelkov brez tveganja. V kolikor ob prejemu izdelka z njegovo kvaliteto ne boste zadovoljni, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni. Pogoj za to je, da izdelek ne sme imeti znakov uporabe in da se nahaja v original embalaži.

Rok dobave

Naročeni izdelki bodo dostavljeni na katerikoli naslov na območju Slovenije. Dostavil vam jih bo naš pogodbeni partner Pošta Slovenije ali GLS. Pri vas bodo dostavljeni že naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni. Ob odpremi pošiljke boste preko SMS-a obveščeni o dostavi.

Izbirate lahko med različnimi načini plačila, in sicer:

Plačilo po povzetju

Pri izbiri plačila »po prevzemu/povzetju« vam bodo naročilo dostavili na dom ali na želeno  drugo lokacijo po vaši izbiri. Ob prevzemu paketa pokažete osebni dokument. Kupnino boste plačali dostavni službi ob dostavi. Pri plačilu po povzetju je potrebno prišteti k naročenemu znesku še +1,05 EUR odkupnine, saj si Pošta zaračuna provizijo. Tega stroška ni, v kolikor se odločite za drugo obliko plačila. Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke v tem primeru plačate ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

Plačilo po predračunu

Pri izbiri »po predračunu« vam bomo poslali predračun s podatki za nakazilo denarja na vaš elektronski naslov, s katerim ste se registrirali kot uporabnik spletne trgovine. Ko bo blago pripravljeno (cca. v 2 delovnih dneh oz. odvisno od dobavnega roka), boste na vaš elektronski naslov prejeli obvestilo o dobavljivosti izdelka in nadaljnje napotke za plačilo. Dokler ne prejmete elektronskega sporočila, ne nakazujte kupnine. Takoj po prejetem plačilu bo pošiljka odpremljena.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Podatki za izpolnitev plačilnega naloga UPN:

Namen plačila: Plačilo spletnega naročila
Ime/Naziv: Posredništvo in izobraževanje Franc Germ s.p.
Naslov: Zg .Bistrica 67,2310 Slovenska Bistrica
Referenca: vpis številke naročila (Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih “ničel”, npr. 00 pred vpisom številke ponudbe).
Številka računa: IBAN SI56 6100 0000 6598 578

Plačilo preko sistema Paypal

Paypal je način plačila s kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročila.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico

Plačilo lahko poravnate s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami. Kreditne kartice: MasterCard, Visa in plačilna kartica: Maestro.

Pri plačilu s plačilno oziroma kreditno kartico iz seznama izberite ustrezno.

Opozorilo: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je na kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje.

Pri plačilu s plačilno kartico:

 • plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne oziroma kreditne kartice,
 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Postopek plačila s kartico:

 1. korak: vnos številke kartice.
 2. korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica, (velja za kartici MasterCard in Visa) je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali MasterCard, je to 3-mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice).
 3. korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8-mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer  s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8-mestno kodo.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico izvedete v plačilnem okolju ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

POMEMBNO:

V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva, rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.
V nadaljevanju vstopate v plačilno okolje ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika info@viva-design.si.. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 030 285 648 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova info@viva-design.si .

Odstop od naročila in vračilo blaga

Kupec lahko brez stroškov prekliče še neodpremljeno in že oddano naročilo na elektronski naslov info@viva-design.si . Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. Vendar pa je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na e-naslov: info@viva-design.si ali po pošti na naslov: POSREDNIŠTVO IN IZOBRAŽEVANJE FRANC GERM S.P., ZG. BISTRICA 67, 2310 SLOVENSKA BISTRICA. Šteje se, da je sporočilo oddano pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Blago mora kupec vrniti v nadaljnih 15 dneh.

Vrnitev prejetega blaga v 15-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Vsi vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 5-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Vračilo kupnine

Kupcu, ki odstopi od naročila, vrnemo plačilo izdelka. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 5 dneh po prejemu in ko se blago nepoškodovano nahaja na sedežu podjetja.

Dostava

Stroški pošiljanja v Sloveniji znašajo 2,50 EUR za celotno pošiljko.

Vse izdelke, ki so na zalogi (navedeno pri posameznih izdelkih) odpremimo v 2-7 delovnih dneh po prejemu vašega naročila! Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Vse informacije so možne tudi po telefonu na 030 285 648 ali po e-mailu: info@viva-design.si . Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije. Vse pogodbe za slovenske državljane se sklepajo v slovenskem jeziku. Izdelke, ki so pošli, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z vami. Poklicali vas bomo po telefonu oz. sporočili na vaš e-naslov.

Stroški dostave

Stroški pošiljanja v Sloveniji znašajo 2,50 EUR za celotno pošiljko.

Blago pošiljamo preko podjetja Pošta Slovenije ali GLS, s katero imamo sklenjeno pogodbo. Ker vemo, da je vaša varnost pri plačevanju na prvem mestu, smo vam v e-trgovini ponudili 100% varno plačevanje ob prejemu blaga. Tudi ko vam bomo naročeno blago zaradi različne dobavljivosti poslali v večih paketih, jih boste plačali samo enkrat. Poštnina znaša 2,50 EUR, ne glede na velikost ali težo izdelka.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali izdelke, ki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 15 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel, popravilo ali pa vračilo kupnine. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, zato se morate, če želite blago vrniti na naše stroške, o tem dogovoriti z referentom. V primeru, da ste prejeli paket poškodovan med transportom, le tega takoj reklamirajte pri vašemu poštarju in nas obvestite na e-mail: info@viva- design.si . Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako nas kontaktirajte na naš e-mail info@viva- design.si in v najkrajšem možnem času Vam bomo poskušali rešiti reklamacijo.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali GLS . Skupaj s paketno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Nakup brez tveganja

Če z nakupom iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, lahko v 15 dneh vrnete naročene artikle, mi pa vam bomo povrnili celotno kupnino v roku 5. dni. Kupec ima pravico, da nam v 15 dneh od prevzema blaga odstop od nakupa pisno sporoči in sicer na e-naslov info@viva-design.si ali po pošti na naslov POSREDNIŠTVO IN IZOBRAŽEVANJE FRANC GERM S.P., ZG. BISTRICA 67, 2310 SLOVENSKA BISTRICA. Pri tem mora navesti, da odstopa od naročila, ni pa mu potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Odstop od pogodbe se upošteva, če je vračilo oddano v roku 5 dni od prevzema blaga. Kupec mora v petih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Za hitrejše nakazilo kupnine nam sporočite številko Vašega osebnega računa.

Moj profil in registracija

Moj profil je prostor, kjer se zbirajo vsi uporabnikovi podatki:

 • pregled in možnost urejanja osebnih podatkov,
 • pregled dosedanjih nakupov in trenutno odprtih naročil,
 • pregled in možnost urejanja naslovov za dostavo,
 • možnost spremembe gesla,
 • pregled liste oz. seznama želja shranjenih izdelkov.

Prav tako se tu nahajajo vse druge nastavitve in vsebine, ki si jih ponudnik zapomni o uporabniku in mu s tem olajša nakupovanje.

Varstvo osebnih podatkov

V našem podjetju in na spletni strani z e-trgovino so vaši osebni podatki varni pred tretjimi osebami in bodo uporabljeni le za storitve s strani POSREDNIŠTVO IN IZOBRAZEVANJE FRANC GERM S.P.. Za potrebe poslovanja spletne trgovine www.viva-design.si o uporabnikih zbiramo naslednje podatke:

 • IP naslov
 • ime in priimek
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
 • telefonska številka
 • e-mail naslov
 • čas in datum registracije
 • geslo v šifrirani obliki
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino
 • piškotki (Seznam piškotkov viden v točki 3)
 • Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Namen obdelave podatkov

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Za vodenje evidenc o strankah.
 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
 • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.viva-design.si
 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) – več spodaj v področju ‘uporaba vašega email naslova’
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij)
 • Za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na www.viva-design.si , v kolikor stranka v to privoli

Za točnost vnesenih podatkov ne odgovarjamo

Ponudnik  www.viva-design.si se obvezuje, da bo kakršnekoli podatke, pridobljene preko spletne strani, varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Z osebnimi podatki naših uporabnikov ravnamo še posebej skrbno, dostop do podatkov je omejen in zaščiten, nikoli ne bodo predani nepooblaščenim osebam in ne bodo uporabljeni, če se z načinom uporabe ne strinjate.

Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

V kolikor se vam porajajo kakršnikoli pomisleki oziroma če imate vprašanja na temo zasebnosti in varnosti nam pišite na info@viva- design.si .

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko viva-design.si shrani tudi nekatere trajne piškotke. To so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku viva-design.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Varovanje zasebnosti

Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (če obiskovalec opravi naročilo prek spleta) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom preko telefona ali elektronske pošte.

Obiskovalec z izvedenim nakupom prek spleta dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede ob naročilu, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne prevzemamo odgovornosti.

Dostavni službi  bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Pri poslovanju spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov in poslujemo v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Uporaba vašega email naslova:

 1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.
 2. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.
 3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na naslov info@viva-design.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic..
 4. Skrbnik vas opozarja, da imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Pravice uporabnikov oziroma strank po splošni odredbi GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

 • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave; ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
 • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi; če je bila obdelava nezakonita;
 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice); ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

 • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;
 • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
 • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite ponudnika  kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@viva-design.si.

Varnost nakupa

Pri registraciji na www.viva-design.si se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu o varovanju osebnih podatkov. Ponudnik  se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranil za namen nemotene izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in za namene izboljšanja delovanja spletne trgovine in storitev. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom.

Visoki varnostni standardi: Spletna stran viva-design.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer). Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info@viva-design.si in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

Varno plačevanje

V kolikor se pri načinu plačila odločite za plačilo “po prevzemu” boste blago plačali kar vašemu pismonoši ob prejemu blaga. Želimo, da je vaša varnost pri plačevanju na prvem mestu. Ko bodo pripeljali blago do vas, ga boste plačali z gotovino ali s kreditno kartico in vaš strošek bo natančno tak, kot bo izpisan na vašem naročilu, ki vam ga bomo potrjenega poslali na vaš elektronski naslov z dodatnim 1,05 EUR za plačilo ob prevzemu.

Arhiviranje pogodbe

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu POSREDNIŠTVO IN IZOBRAŽEVANJE FRANC GERM S.P., ZG. BISTRICA 67, 2310 SLOVENSKA BISTRICA . Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@viva-design.si

Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah in kvizih

Pogoji sodelovanja v nagradni igri so vidni na :

Popusti in kode za popuste

V kolikor ponudnik za stranke pripravi akcije z akcijsko ceno ali kodo za uporabo popusta, se akcije med seboj izključujejo, razen v kolikor je drugače navedeno.

Skrb za kupca

Spletna trgovina viva-design.si je nastala iz želje, da bi kupcem ponudili najboljšo možno storitev s kar se da prijazno uporabniško izkušnjo. S prijetnim in všečnim izgledom ter varnostjo nakupovanja smo želeli dati vrednost za uporabnika, ne le ugodne nakupe.

Skrb za kupca smatramo kot eno glavnih prioritet našega delovanja in jo uresničujemo na več načinov:

 • skrbimo, da so nakupi na www.viva-design.si varni, tako tehnično, kot s stališča varstva potrošnika,
 • kupce izobražujemo o lastnostih izdelkov ter o pravicah, ki jih imajo kot potrošniki,
 • skrbimo, da so podatki v spletni trgovini ažurni in točni,
 • morebitne zaplete in nesporazume skušamo vedno rešiti v korist kupca,
 • kupcu vedno skušamo dati najbolj kakovostno informacijo že pred nakupom, zato so naši opisi izdelkov obširni,
 • spodbujamo pisanje mnenj tistih, ki izdelek že uporabljajo, in smo vedno na voljo za dodatna vprašanja.

Če menite, da lahko za svoje kupce poskrbimo še bolje, bomo veseli vsakega posredovanega predloga!

Pomoč uporabnikom

Če imate kakršnakoli vprašanja, če so podatki na naši spletni strani nejasni, napačni, če vas zanima več, če želite nasvet pri nakupu:

Naročanje po telefonu – pomoč pri nakupu

Za informacije v zvezi z vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko pokličete tudi na telefonsko številko 030 285 648. Pokličete nas lahko od ponedeljka do petka od 16.00 ure do 17.00. ure popoldan.

Varovanje zasebnosti

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (če obiskovalec opravi naročilo prek spleta) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom preko telefona ali elektronske pošte.

Obiskovalec z izvedenim nakupom prek spleta dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede ob naročilu, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne prevzemamo odgovornosti.

Pri poslovanju spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov in poslujemo v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Piškotki

Kako uporabljamo piškotke in kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljene, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika. Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali pa vam sporoči, ko obiščete specifično spletno stran. Piškotki dovoljujejo, da se aplikacije odzivajo glede na vaše individualne zahteve. Aplikacija lahko prikroji svoje operacije glede na vaše potrebe, želje z zbiranjem in hranjenjem informacij o vaših preferencah.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljane. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema.

Celostno, nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem da nam omogočijo spremljanje katere strani smatrate, da so zanimive in katere niso. Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas, kot do tistih, ki ste jih delili z nami. Lahko se odločite za sprejetje ali zavrnitev piškotkov. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, a vi lahko večinoma spremenite nastavitve brskalnika, da zavrne piškotke, v kolikor to želite. To pa lahko povzroči, da izkoristite vse prednosti posamezne strani.

Povezave do drugi strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Če katerokoli izmed teh povezav kliknete, da zapustite našo stran, vedite, da nimamo nobene kontrole nad to drugo stranjo in za njih ne veljajo naši pravilniki zasebnosti. Njihovi lastni pravilniki o zasebnosti bodo veljali za vaše osebne podatke, ki se lahko razlikujejo od naših pravilnikov. Zato tudi nismo odgovorni, za kakršnokoli zaščito zasebnosti glede kakršnikoli informacij, ki jih boste delili tekom obiska zunanje strani in zato tudi niso del te izjave o zagotavljanju zasebnosti. Pozivamo vas, da pazljivo preverite in si ogledate njihovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti. Ker se sklicujemo na spletne strani naših zaupanja vrednih poslovnih partnerjev, smo prepričani, da je njihova zaščita osebnih podatkov zadostna. Če imate kakršnakoli vprašanja, morate slediti informacijam na njihovi spletni strani.

Vaš nadzor nad osebnimi podatki

Lahko se odločite za prepoved zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov na naslednji način:

 • kadarkoli vas sistem prosi za vnos informacij v formo na spletni strani, poglejte na polje, ki ga lahko izberete, da onemogočite zbiranje informacij s strani kogarkoli za zbiranje kakršnihkoli informacij za marketinške potrebe.
 • če ste predhodno privolili v uporabo vaših osebnih informacij za potrebe direktnega trženja, to lahko spremenite kadarkoli s tem, da nam pošljete pismo ali e-mail na info@viva-design.si
 • Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, distribuirali ali posojali tretjim osebam brez vašega privoljenja ali če nam tako nalaga zakon. Vaše osebne podatke lahko uporabimo le v promocijske namene tretjih strank, za katere smatramo, da vam bodo zanimive, v kolikor nam sporočite, da bi vas to zanimalo.
 • Kadarkoli lahko zahtevate tudi podrobnosti glede osebnih informacij, ki jih o vas hranimo po Aktu o zaščiti podatkov 1998. Storitev je plačljiva.
 • Če mislite, da so katerekoli informacije, ki jih imamo o vas zbrane nepravilne ali nepopolne, nam prosim pišite ali preko elektronske pošte sporočite, kolikor hitro je to mogoče, na zgornji naslov. Kakršnekoli nepravilne informacije bomo poskusili popraviti v najkrajšem možnem času.

Seznam piškotkov, ki jih zbiramo

Spodnji seznam predstavlja piškotke, ki jih zbiramo in informacije, ki so v njih shranjene.

COOKIE name – COOKIE Description

_gat
_ga
_gid
cookiesEnabled
external_no_cache
frontend_cid
frontend
PHPSESSID
popupData

Ti piškotki so uporabljeni za zbiranje informacij o različnih načinih uporabe strani s strani uporabnikov, kar uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Piškotki shranjujejo informacije o številu obiskovalcev, ki obiščejo posamezno stran in od kod so ti uporabniki prišli ter spletnih straneh, ki so jih obiskali.

Preverite Googlovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti TUKAJ.

CART Asociacija z vašo spletno košarico.
CATEGORY_INFO Shranjuje informacije o kategoriji na strani, kar omogoča, hitrejše prikazovanje strani.
COMPARE Izdelki, ki jih imate v seznamu za primerjavo izdelkov.
CURRENCY Vaša izbrana valuta.
CUSTOMER Enkriptirana verzija vašega uporabniškega ID, ki se uporablja v trgovini.
CUSTOMER_AUTH Indikator, ki zagotavlja informacije o vaši trenutni prijavi na strani.
CUSTOMER_INFO Enkriptirana verzija uporabniške skupine, ki ji pripadate..
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Segment ID stranke.
EXTERNAL_NO_CACHE Zastavica, ki indicira ali je predpomnenje izklopljeno ali ne.
FRONTEND ID seje na strežniku.
GUEST-VIEW Dovoljuje gostom, da urejajo svoj vrstni red.
LAST_CATEGORY Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.
LAST_PRODUCT Zadnji ogledan izdelek.
NEWMESSAGE Indicira, ali je bilo prejeto novo sporočilo.
NO_CACHE Indicira, ali je dovoljena uporaba predpomnilnika.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Povezava na informacijo o vaši košarici in zgodovini ogledov, v kolikor ste to zahtevali od strani.
POLL ID anket v katerih ste nedavno glasovali.
POLLN Informacije o anketah, v katerih ste nedavno glasovali.
RECENTLYCOMPARED Izdelki, ki ste jih nedavno primerjali.
STF Informacije o izdelkih, ki ste jih poslali preko elektronske pošte prijateljem.
STORE Pogled trgovine in jezik, ki ste si ga izbrali.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Podatek, da uporabnik dovoljuje uporabo piškotkov.
VIEWED_PRODUCT_IDS Izdelki, ki ste si jih nedavno ogledali.
WISHLIST Enkriptiran seznam izdelkov dodan v vaš seznam želja.
WISHLIST_CNT število izdelkov v vašem seznamu želja

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Končne določbe

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Želimo vam prijeten in ugoden nakup!

Vaš tim VIVA DESIGN

Slovenska Bistrica, 1.6.2020